Saugumas automobilių dažyklose

Automobilių dažymas – aukštos rizikos darbas. Dažai, gruntas, tirpikliai ir kitos cheminės medžiagos yra tai su kuo susiduria darbuotojai auto dažyklose. Dirbant toje pačioje erdvėje su kenksmingomis medžiagomis, reikia laikytis saugumo priemonių užtikrinančių sveikatos saugą.

Automobilių dažymo pramonėje populiariausias medžiagų padengimo būdas yra purškimas su pulverizatoriais. Dažai ar kitos medžiagos yra purškiami, jie padidina kenksmingų medžiagų poveikio riziką, juos galima įkvėpti arba įsisavinti per odą. Tai gali sukelti akių/odos sudirgimą, galvos svaigimą ir pykinimą ar kvėpavimo takų sudirgimą.

Dėl šių priežasčių net ir labiausiai patyrę automobilių dažymo specialistai laikosi saugumo dirbtuvėse. Per savo karjerą galite tapti greitesni ir efektyvesni dengiant sluoksnius, tačiau saugumas turi išliks esmine kasdienės rutinos dalimi, siekiant išvengti kenksmingų cheminių medžiagų poveikio.

Rinkoje vis dažniau kuriamos automobilių dažymo medžiagos, pvz., vandens pagrindo, kurios yra mažiau kenksmingos, tiek žmogui, tiek aplinkai. Nepaisant to, reikia naudoti apsaugos priemones, kurios būna nurodytos medžiagų instrukcijose:

Darbuotojų sveikatos saugumą taip pat užtikrina ir tinkama ventiliacija, atitinkanti valstybės reikalavimus. Įrengtos ventiliacijos sistemos yra skirtos pašalinti toksiškus ir degius garus per specialius filtrus, šie ventiliacijos filtrai turi būti reguliariai keičiami, kad aplinka visada būtų saugi.

Be visų apsaugos priemonių, kurios užtikrina saugumą, reikia žinoti tinkamą dažymo medžiagų naudojimą. T. y. dirbant su tokiomis medžiagomis reikia naudotis produkto saugos duomenų lapą ir informaciją, kad būtų išvengta nelaimingų atsitikimų. Ant kiekvieno produkto, kuris bent kiek yra pavojingas, yra pažymėta pavojaus piktograma, žyminti galimą pavojų (korozija, degi ir kt.). Taip pat, po medžiagos naudojimosi, jas reikia tinkamai saugoti tam parinktoje vietoje.

Rekomenduojame laikytis visų saugumo rekomendacijų, jog apsaugotumėte savo bei pasiektumėte geriausius savo darbų rezultatus! Norėtumėte daugiau informacijos? Susisiekite!

Nuotrauka: www.freepik.com

2024-09-04

Tęsdami naršymą šioje svetainėje, Jūs sutinkate mūsų taikoma Privatumo politika